Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Sanne liet in België haar 7e zeehond vrij

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Dit weekeinde was het groot feest voor Sanne uit Zeeuws-Vlaanderen. Zij mocht “haar” zeehond, die ze had geadopteerd in Sealife Blankenberge, zelf weer vrijlaten. En het was dubbel feest, want haar grote idool Lenie ’t Hart was speciaal voor haar naar Blankenberge gekomen.

Lees meer: Sanne liet in België haar 7e zeehond vrij

Lenie 't Hart en Stichting DierenLot op Bonaire.

Afgelopen week reisde Lenie ’t Hart op uitnodiging van Stichting DierenLot samen met directie en stafleden naar Bonaire. Als ambassadeur van Stichting DierenLot was ze gevraagd om een steentje bij te dragen aan de door die Stichting georganiseerde Dierenhulpverlenersdag naar Nederlands model. Daar kwamen tientallen vrijwilligers bijeen van opvangcentra  op Bonaire, Aruba, St. Eustacius en Curacao.

Hier vertelt ze over haar ervaringen:

Lees meer: Lenie 't Hart en Stichting DierenLot op Bonaire.

Hessel Wiegman, in herinnering

Het overlijden van mijn maatje, zeehondenredder Hessel Wiegman van Terschelling, maakt ons allemaal heel verdrietig. We moeten afscheid nemen van een unieke en waardevolle man, die zich zijn hele leven heeft ingezet voor dieren in nood. De afgelopen maanden hebben Hessel en ik heel wat herinneringen opgehaald. Wat hebben we samen niet allemaal beleefd!

Lees meer: Hessel Wiegman, in herinnering

De Saimaa rob is in het nieuws

Lenie 't Hart Zeehondenfonds Saimaa seal

Op 26 januari verscheen in het RTL nieuws dat in Finland de pups van de Saimaa rob gevaar lopen, doordat er te weinig sneeuw is. De dieren worden in de winter geboren en de moeder bouwt van sneeuw een hutje, waar het jong veilig is totdat het voor zichzelf kan zorgen. Met steun van het WNF is nu met behulp van sneeuwschuivers de sneeuw bij elkaar geveegd rond Lake Saimaa, de enige plaats ter wereld waar deze zoetwaterrob voorkomt. Bij Lenie ’t Hart riep dit bericht een herinnering op aan een bijzondere ontmoeting… 

Lees meer: De Saimaa rob is in het nieuws

20 jaar geleden: stranding van vijf potvissen

In 1997 namen vijf jonge potvismannetjes boven Engeland de verkeerde afslag en zwommen de fuik van de Noordzee in. Omdat hun sonarsysteem niet werkt bij de glooiingen van de zandbanken en de Waddeneilanden werden ze verrast door het ondiepe water en strandden ze uiteindelijk op het strand van Ameland, waar ze een vreselijke dood stierven. Medewerkers van de crèche van Lenie ’t Hart onderzochten de arme dieren.

Lees meer: 20 jaar geleden: stranding van vijf potvissen

Copyright Lenie 't Hart Zeehondenfonds © 2017