Lenie 't Hart Zeehondenfonds

13e editie Landelijke Bijeenkomst Dierenhulpverlening opnieuw groot succes

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Het lijkt al bijna gewoon: meer dan duizend dierenhulpverleners die zich in de Evenementenhal in Gorinchem verzamelen om een hele dag ervaringen uit te wisselen, te netwerken en te luisteren naar interessante voordrachten over alle mogelijke aspecten van hun prachtige werk. Maar eigenlijk is het heel bijzonder. Dit unieke concept, opgezet en uitgevoerd door Stichting DierenLot, vond op 20 mei voor de 13e keer plaats, en opnieuw tot groot enthousiasme van alle deelnemers.

Lees meer: 13e editie Landelijke Bijeenkomst Dierenhulpverlening opnieuw groot succes

Eerste Kaspische zeehond in Dagestan uit visnet gered

Het bezoek van Lenie aan de Universiteit van Dagestan en de lokale vissers heeft succes gehad. Er wordt nu extra op de zeehonden gelet, die gevaar lopen om in de lange visnetten verstrikt te raken en dan te verdrinken. Het team dat zich vanaf nu in deze Russische “provincie” inzet voor de zeehonden stuurde trots en tevreden de beelden van de eerste zeehond die levend uit het net kon worden bevrijd.

Lees meer: Eerste Kaspische zeehond in Dagestan uit visnet gered

Actie Kids2B Appingedam voor DierenLot

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Op 3 april begonnen de kinderen van de buitenschoolse opvang Kids2B in Appingedam aan een actie voor Stichting DierenLot. Die dag kwamen Lenie ’t Hart, ambassadeur van Stichting DierenLot en Pim Lollinga van het opvangcentrum Faunavisie in Westernieland vertellen over hun werk voor de dieren. En op 2 mei was het zover: Lenie en Pim kwamen opnieuw naar Appingedam om het resultaat van de actie in ontvangst te nemen.

Lees meer: Actie Kids2B Appingedam voor DierenLot

Dagestan blij met bezoek van Lenie ‘t Hart

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

De afgelopen week heeft Lenie ’t Hart op uitnodiging van de Universiteit van Dagestan een bezoek gebracht aan deze staat van de Russische Federatie aan de Kaspische Zee. Het was beslist géén vakantie: het drukke programma kende dagen van 4 uur ’s-morgens tot ver na middernacht. Maar ze kwam enthousiast terug, boordevol verhalen. En ook de Rector van de Universiteit en Alimurad Gadzhiev, hoofd van de afdeling “Ecology and Sustainable Development” waren blij met haar bezoek.

Lees meer: Dagestan blij met bezoek van Lenie ‘t Hart

Copyright Lenie 't Hart Zeehondenfonds © 2017