Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Zeehondenvriend Wibo is niet meer ...

Mijn lieve vriend Wibo is niet meer. Wat een verlies voor mij persoonlijk en voor de zeehonden. Hij bracht via de media liefde voor de zeehond in zowel Nederland als in het buitenland. Ik vond dit prachtige stuk van hem in mijn archief. Ik ga zijn berichtjes enorm missen.

 

Overhandiging petitie ‘samen voor de zeehonden’

Den Haag, 12 juni 2018 – Vandaag heeft een afvaardiging van Stichting DierenLot de petitie ‘samen voor zeehonden’ aangeboden aan de  Vaste Kamercommissie LNV op de Statenpassage in het gebouw van de Tweede Kamer. Voorzitter Attje Kuiken nam de handtekeningen in ontvangst. Ondertussen is de petitie  al 27.801 keer ondertekend, maar dit aantal loopt nog steeds op.

 

>> lees verder …

Prachtig resultaat voor Lenie ’t Hart in project voor Kaspische zeehond

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

De door de WWAR (World Wide Animal Rescue) gesteunde projecten van Lenie ’t Hart in Iran en Dagestan om de Kaspische zeehond te redden zijn in een stroomversnelling geraakt. In oktober van dit jaar hebben delegaties van 23 universiteiten en 4 research centra uit de vijf landen rond de Kaspische Zee in een “General Assembly” besloten om te gaan samenwerken in wetenschappelijk onderzoek naar de Kaspische zeehond. Om dat te benadrukken hebben ze gezamenlijk besloten om 2018 uit te roepen tot “het Jaar van de Kaspische zeehond”.

Lees meer: Prachtig resultaat voor Lenie ’t Hart in project voor Kaspische zeehond

14e Landelijk Congres Dierenhulpverlening

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Op zaterdagochtend 11 november waren er 140 dierenambulances en dierentransportauto’s vanuit heel Nederland onderweg naar Gorinchem. In die auto’s (en particuliere volgauto’s) zaten in totaal ruim 1200 dierenhulpverleners, op weg naar een dag voor hen alleen. Stichting DierenLot (die al deze auto’s beschikbaar stelt) had voor de 14e keer een Landelijk Congres Dierenhulpverlening georganiseerd, een ontmoetingsdag boordevol informatie voor al die vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor dieren in nood. DierenLot ambassadeur Lenie ‘t Hart doet verslag:

Lees meer: 14e Landelijk Congres Dierenhulpverlening

Lenie ’t Hart spreekt op World  Festival of Youth and Students in Sochi.

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Amper twee weken na haar terugkeer uit Rusland reisde Lenie ’t Hart opnieuw naar Sochi, waar ze was uitgenodigd als een van de sprekers op het 19e World Festival of Youth and Students in Sochi. Dit Festival, oorspronkelijk georganiseerd door de World Federation of Democratic Youth (verbonden aan UNESCO), brengt jaarlijks duizenden jonge mensen uit 180 landen bij elkaar. Jonge mensen, veelal studenten, die al in hun eigen land vechten voor een betere wereld. Dit jaar kwamen van 14 tot 22 oktober ruim 25.000 jongeren naar het Sochi Olympic Park, waar in 2014 de Winter Olympics werden gehouden.

Lees meer: Lenie ’t Hart spreekt op World  Festival of Youth and Students in Sochi.

Lenie ’t Hart jurylid op eerste rasloze hondendag in Bommelerwaard

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Op zaterdag 14 oktober organiseerde Stichting Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard een “Rasloze hondendag” in het Dogcenter te Kerkwijk. Honderden rasloze honden namen hun baasje mee naar dit unieke evenement, waar veel activiteiten gepland waren. Lenie ’t Hart was uitgenodigd om als jurylid samen met o.a. Martin Gauss en Piet Hellemans de “Leukste Hond” in het gezelschap aan te wijzen. Een opdracht waar ze zich met hart en ziel aan overgaf.

Lees meer: Lenie ’t Hart jurylid op eerste rasloze hondendag in Bommelerwaard

Copyright Lenie 't Hart Zeehondenfonds © 2018