Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Weer twee zeehonden bevrijd van net

Gelukkig letten de schippers van de zeehondentochten rond Terschelling heel goed op. Zo meldde Oene van MS de Talisman gisteren dat er weer een zeehond met een stuk groen net om zijn hals lag. Vandaag lukte het Hessel Wiegman en zijn team om deze zeehond plus nog een tweede te vangen en van hun net te bevrijden.

Dit zijn al zeehond nummer zes en zeven die in de afgelopen weken op de Engelsche Hoek tussen Vlieland en Terschelling zijn gevonden. 

Net van zeehond op TerschellingZwerfafval vormt een groot probleem voor de zeehonden: een net blijft vangen, ook al zit het niet meer aan een schip vast. En als er een vis in zit, denkt de zeehond een gemakkelijke prooi te verschalken. Voor hij het in de gaten heeft, zit hij dan in het net verstrikt. En door de stand van zijn voorvinpoten is hij niet in staat om het net van zijn kop af te schuiven.Zeehond bevrijd van net op Terschelling

 

 

 

 

 

 

Het enige wat hij kan doen is zo hard mogelijk trekken, maar daarmee snijdt het net alleen maar dieper in zijn vel. Daarom is het zo belangrijk dat er hulp geboden wordt aan deze nettenslachtoffers. Het is geweldig dat de zeehonden steeds weer op de Terschellingers kunnen rekenen.

zeehond bevrijd van net op Terschelling 

Copyright Lenie 't Hart Zeehondenfonds © 2018