Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Nieuwe strand-ambulance voor RTZ Zuidwest

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Gorinchem, 13 december. Het is de vraag wat vandaag meer glom: het rijtje van vijf (door auto technicus Cor) prachtig gepoetste kersverse dierenambulances, of de vijf teams van beneficianten van Stichting DierenLot, die glimmend van trots en blijdschap “hun” dierenambulance in ontvangst mochten nemen uit handen van directieleden Jan Krol en Peter Helmer. Het pleintje Achter de Kerk in Gorinchem lichtte ondanks het miezerige weer helemaal op.

Jan Krol van Stichting DierenLot lichtte het één en ander toe. Ditmaal waren er niet minder dan vijf dierenorganisaties die een dierenambulance in ontvangst mochten nemen. En niemand wilde tot na de feestdagen wachten; dus vandaar dat het als een gezamenlijke happening werd georganiseerd. En met succes! Het werd een kleine reprise van de succesvolle DierenLot ontmoetingsdag: uitwisseling van contacten en van ervaringen, met als hoogtepunt het overhandigen van de vijf prachtige ambulances.

Lenie 't Hart Zeehondenfonds ontvangt dierenambulanceVol trots poseerden de vertegenwoordigers van de diverse dierenorganisaties voor "hun" ambulance. Dat alleen al gaf een groot gevoel van saamhorigheid.

Onze Stichting Lenie ’t Hart Zeehondenfonds is er heel blij mee, dat wij voor de regio RTZ Zuid-West een prachtige 4x4 Nissan Navara in gebruik mochten nemen. Minstens zo verguld is regio-teamleider Jaap van der Hiele, die hiermee samen met zijn teamgenoten het fantastische werk voor de zeedieren in Zeeland en Zuid-Holland kan voortzetten. Voor hun werk is een strand-ambulance van cruciaal belang.

Voor wie het gemist heeft: RTZ staat voor ReddingsTeam Zeedieren. Het is de “werkstichting” die onze Stichting Lenie ’t Hart Zeehondenfonds heeft opgericht om de krachten van de veldvrijwilligers langs de kust en op de Waddeneilanden te bundelen. De teams functioneren zelfstandig, maar Stichting RTZ zorgt voor goede onderlinge communicatie en steunt de teams – mede dankzij de hulp van Stichting DierenLot – met transportmiddelen en additionele kosten. Een win-win situatie, waar vooral de hulpbehoevende zeedieren wél bij varen.

Copyright Lenie 't Hart Zeehondenfonds © 2018