Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Lenie deelt prijzen uit op oldtimer dag in Termunten

Zondag 2 juli, op de valreep, vlak voor haar vertrek naar landen rond de Kaspische Zee, trad Lenie ’t Hart op als presentatrice en prijsuitreiker van het jaarlijkse oldtimerfestival visje kopen in Termunterzijl. Lenie: “Dergelijke lokale activiteiten vind ik heel belangrijk. Het brengt zoveel mensen bij elkaar. En deze manifestatie wordt steeds belangrijker voor het dorp waar ik ook woon. Zoveel gepassioneerde hobbyisten, die soms jaren aan hun oldtimer werken, en zoveel mensen die die passie delen en herkennen. Dat is geweldig.”

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Lenie stelde graag haar reis naar het gebied rond de Kaspische Zee er voor uit. En ze heeft genoten van het enthousiasme van alle deelnemers en de kwaliteit van de gepresenteerde oldtimers. Volgens haar had eigenlijk iedere deelnemer moeten winnen. Maar de jury had toch een paar pareltjes gekozen uit de vele tientallen tentoongestelde auto’s, tractoren en andere vervoersmiddelen. En aan het eind van deze zonnige dag was iedereen, publiek en deelnemers, dik tevreden.

Lenie 't Hart zeehondenfonds Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Lenie 't Hart Zeehondenfonds Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Op maandag 3 juli is Lenie begonnen aan een drie weken lange reis rond het westelijk deel van de Kaspische Zee om het zeehondenproject te bespreken met overheden, wetenschappers en andere experts. Eerst vliegt ze naar Machatsjkala, de hoofdstad van Dagestan, vervolgens reist ze langs de kust naar Bakoe in Azerbaijan, en van daaruit – samen met biologen en beleidmakers van Dagestan en Azerbaijan -  naar Teheran, de hoofdstad van Iran. Dat is het startpunt voor een al bijna bekende trip naar Gorgan aan de Iraanse kust van de Kaspische Zee, waar met steun van onze Stichting en dankzij Stichting WWAR een project is opgezet tot bescherming van de Kaspische zeehond. Op het schiereiland Myankali, bij de vissershaven Bandar Torkman, is zelfs een klein opvangcentrum voor de Kaspische zeehond gerealiseerd.

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Over de ervaringen die Lenie op deze unieke reis heeft opgedaan leest u hier binnenkort meer.

Copyright Lenie 't Hart Zeehondenfonds © 2018