Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Lenie ’t Hart brengt zeehond naar Rotterdam

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Amper terug van haar reis langs de Kaspische Zee is Lenie alweer in actie in Nederland. Ze was gevraagd door de ouderenzorg organisatie Domus Magnus om een zeehond te overhandigen aan de bewoners van de woonzorglocatie De Magistraat aan de Henegouwerlaan in het centrum van Rotterdam. Natuurlijk voldeed Lenie graag aan dat verzoek.

Het gaat niet om een echte zeehond, maar om een in Japan ontwikkelde robotzeehond Paro. Die is speciaal ontworpen om te dienen als knuffeldier: hij maakt geluidjes, knippert met zijn ogen, reageert op stem en aanraking en is lekker zacht. Geen wonder dat de aanwezige bewoners van het woonzorgcomplex allemaal als een blok vielen voor het lieve dier.

Lenie 't Hart Zeehondenfonds Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Lenie begon met verhalen over haar ervaringen met zeehonden en liet daarbij ook beelden zien van reddingen uit het slik. Toen werd robotzeehond Paro in een echte zeehonden-transportmand binnen gebracht, en kreeg - met assistentie van één van de bejaarde dames -  een heuse huilerverzorging, compleet met slangvoeding. Daarna mochten alle aanwezigen alvast even met Paro knuffelen. Ze hebben Lenie allemaal beloofd dat ze goed voor het dier zullen zorgen.

Lenie 't Hart Zeehondenfonds Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Lenie: “Het is ontroerend om te zien hoe bezorgd deze mensen reageren op zo’n kwetsbaar dier. Het roept allerlei emoties bij hen op en helpt hen in moeilijke momenten van eenzaamheid. Het geeft ook duidelijk aan hoeveel dierenliefde er leeft in deze leeftijdsgroep. Dat moeten we koesteren!”

Ter afsluiting van haar bezoek aan Rotterdam ging Lenie nog even langs bij de dierenvoedselbank Okehor om daar wat zakken hondenvoer af te geven. Ze was diep onder de indruk van het vele werk wat daar verricht wordt. Lenie: “Iedereen weet hoe belangrijk het is dat mensen, die vaak buiten hun schuld in financiële problemen komen, toch hun huisdier bij zich kunnen houden. Het is vaak hun enige steun en toeverlaat. Deze organisatie maakt dat voor hen mogelijk. Petje af voor hun inzet.”

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Naast het gebruikelijke honden- en kattenvoer - waarin de Dierenvoedselbank geweldig wordt gesteund door Stichting DierenLot, is er ook grote behoefte aan papagaaienvoer. Lenie heeft beloofd dat ze zich ook daarvoor zal gaan inzetten.

Copyright Lenie 't Hart Zeehondenfonds © 2018