Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Dierenredders in het zonnetje

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Op 21 september reed Lenie ’t Hart van haar woonplaats Termunten over een polderweg naar de A7, om naar de 50+ beurs in Utrecht te gaan. Daar is ze als ambassadeur van Stichting DierenLot deze week een paar dagen aanwezig op de stand in de Jaarbeurs om het team van DierenLot te ondersteunen. Maar onderweg trof ze een groepje jongens, die wat ontredderd naast hun fiets stonden. Natuurlijk stopte ze, om te vragen of er iets aan de hand was. En dat was het geval.

Het bleek dat de scholieren - brugklassers die op weg naar school waren - onderweg een schaap in de sloot hadden aangetroffen. Twee van hen hadden geen moment geaarzeld, waren bij het dier in de sloot gesprongen en hadden het gered. Nu waren ze terug naar huis om droge kleren aan te trekken en de rest van het groepje wachtte op hun klasgenoten. Lenie: “Wat ben ik blij met deze actie. Je hoort zo vaak dat jongelui onverschillig staan tegenover dierenleed. Deze jongens hadden ook gewoon door kunnen fietsen. Maar dat hebben ze gelukkig niet gedaan.”

Daarom is Lenie de dag daarop naar de school van de jongens gegaan en heeft de redders even in het zonnetje gezet door ze een symbolisch schaap en een certificaat te geven waarmee ze namens Stichting DierenLot tot “dierenredders van het Dollard College” werden benoemd. De schoolleiding vond het heel leuk dat een paar van hun leerlingen op deze positieve manier aandacht kregen. En het schaap heeft het avontuur goed overleefd.

Copyright Lenie 't Hart Zeehondenfonds © 2018