Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Opnieuw Kaspische zeehond gered in Iran

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Het Wildlife Rescue project werkt geweldig aan de kust van de Kaspische Zee in Iran. Dankzij de fantastische medewerking van de lokale vissers en het enthousiasme van de vrijwillige veldmedewerkers wordt iedere zeehond gemeld, die in een vissersnet verstrikt is geraakt. In Iran is verdrinking in vissersnetten niet meer een van de belangrijkste doodsoorzaken van Kaspische zeehonden; in andere gebieden rond de Kaspische Zee wordt ook aan een dergelijke oplossing gewerkt.

 

 

Gelukkig kon ook deze prachtige jonge zeehond worden gered, die per ongeluk gevangen werd in een vissersnet bij het schiereiland Myankali. De leider van het project Amir Sayad Shirazi werd meteen gewaarschuwd door de betrokken visser. Amir kon het dier, dat de naam “Farbod” kreeg, uit het net bevrijden.

Lenie 't Hart Zeehondenfonds Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Daarna is de zeehond voor controle meegenomen naar het opvangcentrum bij de vissershaven op Ashuradeh. Omdat het dier niet gewond was, is hij - nadat er DNA-monsters zijn genomen en hij een merkje had gekregen - meteen weer vrijgelaten in zee.

Copyright Lenie 't Hart Zeehondenfonds © 2018