Lenie 't Hart Zeehondenfonds

14e Landelijk Congres Dierenhulpverlening

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Op zaterdagochtend 11 november waren er 140 dierenambulances en dierentransportauto’s vanuit heel Nederland onderweg naar Gorinchem. In die auto’s (en particuliere volgauto’s) zaten in totaal ruim 1200 dierenhulpverleners, op weg naar een dag voor hen alleen. Stichting DierenLot (die al deze auto’s beschikbaar stelt) had voor de 14e keer een Landelijk Congres Dierenhulpverlening georganiseerd, een ontmoetingsdag boordevol informatie voor al die vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor dieren in nood. DierenLot ambassadeur Lenie ‘t Hart doet verslag:

Lenie 't Hart bij DierenLot Lenie 't Hart Zeehondenfonds

“Zo’n DierenLotdag voelt als een warm bad. Je ziet alleen maar blije gezichten om je heen. Je bent onder elkaar, hebt allerlei leuke gesprekken, je hoeft je niet te verdedigen omdat je een dier in nood wilt redden, je wordt niet bedreigd door fanaten die wilde dieren in de natuur mooi dood willen laten gaan “want er zijn er genoeg”. Je kunt veel informatie uitwisselen en opdoen tijdens de vele presentaties en daar tussendoor veel en lekker vegetarisch en vegan eten. Wat wil je nog meer?

DierenLot catering 

De presentaties gingen over huisdieren, natuurdieren, opvang en vrijwilligers, over hoe je geld bij elkaar krijgt, het werk van de dierenpolitie en er was een plenair debat over “Het belang van lokale dierenwelzijnsorganisaties voor mens en dier" met in het panel een aantal politici en mensen uit de opvangwereld. En niet te vergeten: de uitreiking van de Droomcheque van 25.000 euro (beschikbaar gesteld door de Nationale Postcode Loterij) aan een organisatie die daarmee een bijzonder project wil realiseren. Dat werd Dierenpension Koningen in Balkbrug. En alle beneficianten gingen met een geldbedrag terug naar huis.

DierenLot dag

Voor mij was het mooiste, maar ook meest emotionele onderdeel van de middag de bekendmaking van de “Dierenhulpverlener van het Jaar 2017”. Dat was een heel bijzondere gebeurtenis, omdat vanaf dit jaar de winnaar de “Hessel Wiegman wisseltrofee” ontvangt. Hessel was in 2015 “Dierenhulpverlener van het Jaar”, maar is helaas dit voorjaar onverwacht overleden.

Hessel Wiegman Trofee  Lenie 't Hart Zeehondenfonds

De “Hessel Wiegman Trofee”, ontworpen door kunstenares Marry Teeuwen, is een eerbetoon aan deze grote dierenhulpverlener. Het is een “ambtsketen”, samengesteld uit op het Terschellinger strand gejutte elementen. Hessel’s vrouw Nel reikte samen met de kunstenares de trofee uit aan Charles Brosens van VRC (Vogel Revalidatie Centrum) Zundert, die daarnaast ook een geldbedrag ontving.

Lenie 't Hart Zeehondenfonds 

Terwijl alle vrijwilligers genoten van het gevarieerde programma, werden alle dierenambulances en dierentransportauto’s voorzien van winterbanden en verder nagekeken. Toen we weer op huis aangingen, zag ik alle auto’s van ons RTZ (Reddings Team Zeedieren) op een rij staan. Wat een prachtig gezicht: echt een heel hecht team, dat samenwerkt en zich dag en nacht inzet voor zeehonden en alles wat er verder op hun weg komt. Wat fijn dat we vooral dankzij Stichting DierenLot die groep kunnen steunen!”

Lenie

 

Copyright Lenie 't Hart Zeehondenfonds © 2018