Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Weer drie zeehondenreddingen in Iran

Lenie 't hart Zeehondenfonds project Iran

Daags na zijn terugkeer van de succesvolle tocht (samen met Lenie ‘t Hart) naar Astrakhan (Rusland), kreeg onze Iraanse projectleider Amir Sayad Shirazi een tweetal telefoontjes van Iraanse vissers. Het betrof twee verschillende meldingen van Kaspische zeehonden, die verstrikt waren geraakt in een net. Gelukkig konden Amir en leden van zijn team snel op beide plaatsen zijn om de zeehonden te redden.

De eerste zeehond betrof een vrij jong dier, dat dankzij het snelle optreden van de vissers geen schade had opgelopen aan het netten-avontuur.

 

Lenie 't Hart Zeehondenfonds project Iran Lenie 't Hart Zeehondenfonds project Iran

De tweede zeehond was een volwassen vrouwtje, dat door een visserman en zijn zoontje kon worden gered. Het kostte wat meer moeite om haar te bevrijden, maar beide dieren konden meteen weer worden vrijgelaten.

Lenie 't Hart Zeehondenfonds project Iran Lenie 't Hart Zeehondenfonds project Iran

Een paar dagen later werden Amir en zijn collega Reza opnieuw gebeld: ditmaal was er een volwassen mannetje in moeilijkheden geraakt in het Gomishan wetland, vlakbij de grens met Turkmenistan. Ook dit dier kon snel worden geholpen en zwemt inmiddels weer in zee. Dankzij de geweldige inzet van de vissers langs de Iraanse kust van de Kaspische Zee wordt het project in Iran een groot succes. En nu ook andere landen rond de Kaspische Zee zich bij het project willen aansluiten, gloort er weer een toekomst voor de bedreigde Kaspische zeehond!

Copyright Lenie 't Hart Zeehondenfonds © 2019