Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Een kleine terugblik

Zeehondenfonds Lenie 't Hart

Nog maar een paar jaar geleden, toen Lenie ’t Hart nog aan het roer stond van het opvangcentrum in Pieterburen, was er in de winter van 2011/2012 een grote toestroom van zieke zeehonden. Iedere zeehond werd opgenomen; In totaal waren er in februari 2012 tegelijkertijd meer dan 365 zeehonden in opvang, die liefdevol werden verzorgd. Het woord “vol” bestond in die tijd niet. Vrijwel alle dieren konden na verzorging weer gezond en sterk worden vrijgelaten.

Vanaf het moment dat het Amerikaanse TV-programma “Good Morning America” aandacht besteedde aan de grote toestroom van longwormpatiënten, waren alle media in de wereld geïnteresseerd. In korte tijd kreeg Lenie ’t Hart bezoek van TV-ploegen van o.a. BBC-World, France-1, NBC-TV, Discovery Channel, National Geographics Channel, BBC-Brazil, Al Jazeera en veel andere.

Dat betekent dat het totale bereik aan kijkers (in de eerste run van ieder TV-kanaal) meer dat 1,5 miljard kijkers bedroeg. Ook hiermee heeft Lenie de zeehond internationaal op de kaart gezet en aandacht gevraagd voor de problemen van zijn leefgebied.

En het is ook heel leuk om even terug te kijken naar de situatie van toen:…

Zoals de uitzending van BBC-World (150-200 miljoen kijkers)

En Discovery Channel (tientallen uitzendingen; per uitzending 60-100 miljoen kijkers):

France-1 (15-25 miljoen kijkers):

NBC Amerika (4-60 miljoen kijkers)

Al Jazeera (200-250 miljoen kijkers)

En verder waren er TV-uitzendingen van o.a. BBC-Brazil, Russia One, Japan en veel andere landen.

Dit was de manier waarop Lenie 't Hart het probleem van de zeehonden aanpakte en het onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen bracht.

 

 

Copyright Lenie 't Hart Zeehondenfonds © 2019