Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Weer drie zeehonden gered uit visnetten

Visnetten blijven gevaarlijk voor zeehonden: die denken een lekker visje te kunnen verschalken en voordat ze het weten zitten ze verstrikt in het fijnmazige net. Door de bouw van hun voorvinpoten kunnen ze het net niet van hun kop aftrekken. Hun eerste reactie is dan ook zo hard mogelijk trekken, waardoor het net steeds dieper in hun vel snijdt en diepe wonden maakt. Wat is het dan geweldig dat er mensen zijn die met alle mogelijke middelen dergelijke nettenslachtoffers proberen te redden.

Zoals twee dagen geleden op Ameland, waar een zeehond gespot werd met een groot stuk groen net om zijn kop. Vier zeehondenredders, waaronder Rob en Meindert,  zijn daar met een boot naar toe gevaren, hebben de zeehond op de zandbank weten te verrassen en hebben hem ter plaatse uit het marteltuig gesneden.

Lenie 't Hart Zeehondenfonds Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Vandaag was Rob (één van de redders) weer op pad, omdat hij was gewaarschuwd door een visserman. Hij trof opnieuw een hulpbehoevende zeehond, ditmaal eentje die in vistuig terecht was gekomen. Het arme dier zat helemaal verstrikt in het fijne draad en net. Gelukkig kon hij snel worden bevrijd, waarna hij het ruime sop koos.

Lenie 't Hart Zeehondenfonds Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

De derde zeehond werd wat verder weg uit een net gered: aan de kust van de Kaspische zee in Iran. Vissers hadden projectleider Amir gewaarschuwd toen ze een zeehond in hun net aantroffen. Die heeft het dier losgesneden en voor behandeling naar het opvangcentrum gebracht. Het dier maakt het goed, de wond is verzorgd en hij kan binnenkort weer naar zee.

Lenie 't Hart Zeehondenfonds Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Hulde aan al deze jonge mensen, die zich belangeloos inzetten om zeehonden in nood te redden!

Copyright Lenie 't Hart Zeehondenfonds © 2018