Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Zeer succesvolle Landelijke Bijeenkomst Dierenhulpverlening

17 april 2016. Afgelopen zaterdag vond in de Evenementenhal in Gorinchem de door Stichting DierenLot georganiseerde 11e Landelijke Bijeenkomst Dierenhulpverlening plaats. Ook dit jaar weer een groots evenement, waar omstreeks duizend dierenredders de gelegenheid kregen om te netwerken, hun organisatie te presenteren maar vooral: om kennis op te doen over alle aspecten van de opvang, de zorg en het redden van de meest uiteenlopende dieren. En heel wat dierenverzorgers werden in het zonnetje gezet.

 

Zo mocht ambassadeur Lenie ’t Hart samen met Jan Krol en Peter Helmer de “droom” van Dierennoodhulpteam West Nederland realiseren, door John Stout een cheque van € 5.000,- te overhandigen voor de bouw van een buitenverblijf voor opgevangen dieren.

Lenie 't Hart Zeehondenfonds DierenLot dagVoor Lenie was dat extra leuk, omdat de organisatie van John Stout ook via het Lenie ’t Hart Zeehondenfonds een dierentransportauto in gebruik heeft. Die auto was op deze dag ook in Gorinchem aanwezig. Want Stichting DierenLot heeft inmiddels meer dan 120 dierenambulances en dierentransportauto’s ter beschikking gesteld aan kleine en grote dierenorganisaties. Daar zit altijd één voorwaarde aan: iedere auto moet tweemaal per jaar op zo’n landelijke bijeenkomst worden gecontroleerd en van zomer- resp. winterbanden worden voorzien. Rond de evenementenhal stond dan ook een indrukwekkende parade van DierenLot auto’s.

Lenie 't Hart Zeehondenfonds WWAREr was veel informatie over alle mogelijke organisaties die zich bezig houden met aspecten van dierenzorg en dierenwelzijn. Ook de WWAR presenteerde zich met een banner over het werk van het Lenie ’t Hart Zeehondenfonds in Iran.

Lenie 't Hart Zeehondenfonds OZODaarnaast waren er lezingen en workshops. Een unieke gelegenheid voor de aanwezige betrokkenen bij de OZO (Onafhankelijke Zeehondenredders Organisatie) – medewerkers van opvangcentra en veldwerkers langs de kust en op de Waddeneilanden - om met elkaar de nieuwe situatie te bespreken, nu naast Stellendam ook Termunten en Terschelling een vergunning voor de opvang van zeehonden hebben gekregen. Alle aanwezigen noemden het een zeer vruchtbare en constructieve bespreking. Dat betekent veel goeds voor de zeehonden deze zomer.

DierenLot: bedankt voor deze geweldige dag, die iedere dierenliefhebber enorm zal hebben gewaardeerd. Niet voor niets groeit DierenLot naar de positie van grootste organisatie op het gebied van steun aan opvang van wilde en gedomesticeerde dieren.

Copyright Lenie 't Hart Zeehondenfonds © 2018