Lenie 't Hart Zeehondenfonds

DierenLot ambulance voor Ameland

Arkel, 19 mei. De jonge enthousiaste dierenredder Rob Knoeff, die op Ameland al acht jaar bezig is met het redden van alle mogelijke dieren, sprong een gat in de lucht toen hij hoorde dat de Stichting DierenLot nog een kleine dierenambulance beschikbaar wilde stellen aan Stichting Lenie ’t Hart Zeehondenfonds. Die laatste stichting stelde de auto meteen ter beschikking van Rob, die nu nog beter op het eiland zijn reddingswerk voor hulpbehoevende dieren kan gaan uitvoeren.

Nog diezelfde ochtend had Rob al een schriftelijke afspraak opgesteld met de politie van Ameland, die blij is dat Rob hen komt ondersteunen als er meldingen binnenkomen van aangereden reeën, gestrande zeehonden, moederloze egeltjes en weggelopen honden. Ook de natuurorganisaties op Ameland werken graag met Rob samen. Gisteravond nog was Rob ingeschakeld om een aangereden volwassen ree van de weg te halen. Lenie ’t Hart is reuze trots op haar “jonge hond”: “Wat is het geweldig dat we overal weer jonge mensen vinden die zich dag en nacht in willen zetten voor dieren. Wat ben ik blij dat we hem daarin kunnen ondersteunen.”

Lenie 't Hart Zeehondenfonds dierenambulance Lenie 't Hart Zeehondenfonds dierenambulance

Vanmiddag werd in Arkel de auto door Raad van Toezicht lid Teun de Ruiter onder toeziend oog van bestuurslid Simone van der Vliet van Stichting Lenie ’t Hart Zeehondenfonds officieel overhandigd aan Rob Knoeff. Die heeft zijn nieuwe aanwinst voorzichtig en vol trots naar Holwerd gereden, naar de veerboot naar Ameland. Vanaf nu heeft dat eiland dankzij de steun van Stichting DierenLot voor het eerst een echte dierenambulance.

Copyright Lenie 't Hart Zeehondenfonds © 2018