Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Lenie gast bij Dag van de Caspian Sea in Iran

Direct na aankomt in Iran was Lenie ’t Hart te gast bij de Caspian Sea Day in Rasht aan de kust van de Kaspische Zee. Daar werd haar duidelijk hoezeer de zeehond in Iran aan populariteit heeft gewonnen sinds de start van haar Kaspische Zeehond project, dat mede wordt ondersteund door de WWAR, het buitenlandse zusje van Stichting DierenLot. Honderden inwoners van Rasht, van jong tot oud, deden mee aan de wedstrijd om de mooiste zandsculptuur van een zeehond te maken.

Het was voor Lenie onmogelijk om te bepalen wie de mooiste zeehond had gemaakt. Uit alle kunstwerken bleek vooral de grote liefde voor de natuur en voor de zeehond, zowel van de kinderen als van de deelnemende volwassenen.

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Wat wel duidelijk bleek is de enorme belangstelling van de lokale bevolking voor de bescherming van de zeehond als een symbool voor de kwetsbaarheid van het milieu. En dat is bij uitstek het doel van Lenie's werk in dit kwetsbare gebied.

Lenie 't Hart ZeehondenfondsEén meisje had in een tekening op een heel bijzondere manier het probleem van de Kaspische zeehond verbeeld: het dier kwam tot verdriet van collega-zeehonden per ongeluk in een vissersnet terecht.

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder een kleine compilatie van de prachtige zandsculpturen op het strand van de Kaspische Zee:

Lenie 't Hart Zeehondenfonds Lenie 't Hart Zeehondenfonds Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Lenie 't Hart Zeehondenfonds Lenie 't hart Zeehondenfonds

Lenie 't Hart Zeehondenfonds Lenie 't Hart Zeehondenfonds Lenie 't Hart Zeehondenfonds

 

 

Lenie 't Hart ZeehondenfondsAan het eind van de dag had Lenie 't Hart nog een ontmoeting met de beroemde Iraanse filmster Mitra Hajjar, die zeer betrokken is bij het werk van het door Lenie geïnitieerde en door de WWAR ondersteunde Wildlife Rescue Team langs de kust van de Kaspische Zee.

Morgen vertrekt Lenie naar Mashad, om een bezoek te brengen aan de ouders van Mostafa Shahi Ferdous, de briljante dierenarts van de Zeehondencrèche die helaas in 2011 in Duitsland om het leven kwam. 

Daarna zal ze in Gorgan meewerken aan de voorbereidingen om voor de eerste keer in de geschiedenis een tweetal opgevangen luipaarden vrij te laten.

Wordt vervolgd.

Copyright Lenie 't Hart Zeehondenfonds © 2018